Black Friday

Black Friday återkommer naturligtvis 2023 med grymma rabatter och erbjudanden från oss på Comviq.

Allt om Black Friday

Vad är Black Friday?

Black Friday är ett shopping-fenomen som ursprungligen kommer från USA och som ofta ses som startskottet för julhandeln. Numera räknas Black Friday, tillsammans med Cyber Monday, till en av världens största shoppingdagar. Bara i USA brukar omsättningen nå siffror kring 50 - 60 miljarder under ett enda dygn. Även i Sverige har Black Friday, som ofta brukar kallas för Black Weekend, blivit enormt populärt och det är inte ovanligt att näthandeln ökar sin försäljning, på exempelvis mobiler.

När är Black Friday?

Black Friday inträffar alltid den fjärde fredagen i November, dagen efter Thanksgiving. I år infaller Black Friday på fredagen den 25 november. Eftersom alla amerikaner är lediga under Thanksgiving passar många butiker samtidigt på att ha extra generösa öppettider och kraftigt prissänkta varor. Att prata om Black Friday som endast en dag med rea är däremot inte längre helt rätt.

När är Black Week?

Black Week kallas veckan när många företag smygstartar med reor. Black Week brukar börja på måndagen eller onsdagen innan Black Friday. Black Week brukar avslutar med Cyber Monday. Under hela november har många företag grymma reor och rabatter.

Erbjudanden under Black Friday

Black Friday brukar ha årets bästa erbjudanden och deals. Tidigare år har Comviq haft riktigt bra erbjudanden på våra mobiler och abonnemang. Signa upp dig på intresselistan för att få uppdateringar om Black Friday. Då får du också smita före i kön!

Black Friday - Mobiler hos Comviq

Under Black Friday rear vi ut några av våra mest populära mobiler tillsammans med riktigt billiga mobilabonnemang. Vilka varumärken och modeller vi har extra bra deals på varierar från år till år men gemensamt för dem alla är att de tillhör våra kundfavoriter. Så vill du göra en grym deal på en mobil under Black Friday?

Varför namnet Black Friday?

Det finns flera olika teorier kring varför man valt att kalla den här dagen för Black Friday. Det mest troliga är att man i Philadelphia under 60-talet skulle beskriva den stora trafikökningen, och mängden fotgängare, som dagen efter Thanksgiving skulle ut och shoppa. Det här ledde ofta till kaos, olyckor och i vissa fall även våld.

Black Friday i Sverige?

Även fast Black Friday har varit stort i USA under många år så var det inte förrän 2013 som det slog igenom i Sverige. Många butiker här hemma följde då USA:s exempel och sänkte priserna på sina varor vilket ledde till att handeln sköt i höjden.

Vad är Cyber Monday?

Cyber Monday är en shoppingdag inom e-handel, som alltid infaller tre dagar efter Black Friday. Missade du att handla under Black Friday?